KLANTEN

Voor wie werken wij

KPN

HR CONSULTING

KPN

HR CONSULTING

Kuehne+Nagel

HR CONSULTING

Kuehne+Nagel

HR CONSULTING

GrandVision BeNeLux

PEOPLE ANALYTICS

GrandVision BeNeLux

PEOPLE ANALYTICS

 

Cloudwatch levert het HR team van GrandVision BeNeLux expertise en oplossingen op het gebied van HR Analytics. Waar HR reporting in het verleden een arbeidsintensief en tijdrovend proces was, hebben HR professionals binnen GrandVision nu de beschikking over een gecombineerd datamodel & interactief dashboard waarin alle belangrijke data rondom verzuim, medewerkerstevredenheid, en basale zaken als headcount & payroll bij elkaar zijn gebracht. Management reporting vanuit HR gaat niet meer via zware Excel-sheets die veel tijd vragen en weinig aandacht van het management krijgen, maar via intuïtieve data visuals en dashboards. Alles wat Cloudwatch GrandVision levert is ontwikkeld met Microsoft Power BI

Feyenoord

HR IMPLEMENTATIES

Feyenoord

HR IMPLEMENTATIES

 

 

Voor Rotterdamse stadionclub is het aantrekken van talent natuurlijk core business. Dit geldt niet alleen voor de spelers op het veld, maar ook voor de mensen die de organisatie draaiende houden en steeds verbeteren, onder andere op kantoor. Om recruitment zo succesvol mogelijk te organiseren en een goede candidate experience aan te bieden heeft Feyenoord gekozen voor een applicant tracking system (ATS) van Lumesse. Cloudwatch recruitment specialisten verzorgen de implementatie en trainen de HR specialisten van Feyenoord in het gebruik hiervan.

Compagnon

PEOPLE ANALYTICS

Compagnon

PEOPLE ANALYTICS

 

Compagnon is de meest menselijke HR & Recruitment specialist van Nederland. Met een compleet pakket van diensten op het gebied van werving & selectie, outsourcing van recruitment, outplacement, loopbaanbegeleiding en veel meer is Compagnon een niet te missen leverancier van top HR services. Cloudwatch is partner en leverancier van Compagnon op het gebied van analytics & data visualisaties. Voor verschillende producten & diensten van Compagnon ontwikkelen wij dashboards waarmee de HR professionals van Compagnon hun klanten voorzien van inzichten, success rates, doorlooptijden, kandidaat-tevredenheid, en veel meer. De ambitie van Compagnon is om zowel klanten als eigen medewerkers real-time inzicht te bieden in de performance om continue te kunnen verbeteren.

TEXELSE BROUWERIJ

HR CONSULTING

TEXELSE BROUWERIJ

HR CONSULTING

 

Wat ons betreft het lekkerste bier van Nederland; Skuumkoppe! In de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild maakt de Texelse Bierbrouwerij speciaalbier met traditioneel vakmanschap en eigentijdse technologie. De brouwerij groeit als kool wat betekent dat er ook een praktische HR functie moet worden ingericht. Het opstellen van de meest gebruikte HR processen zoals vrije dagen aanvragen, ziek melden, vacature plaatsen, etc, zijn door Cloudwatch in de organisatie uitgevraagd & beschreven als basis om op korte termijn geautomatiseerd te gaan worden. Procesbeschrijvingen doen wij niet alleen in de bekende flow-charts, maar ook in de vorm van infographics; leuk en heel bruikbaar in communicatie vanuit HR naar de rest van de organisatie

NUTRECO

PEOPLE ANALYTICS

NUTRECO

PEOPLE ANALYTICS

 

 

Cloudwatch ontwikkeld levert HR dashboards & data analytics aan de global HR organisatie van Nutreco. In samenwerking met HR analisten vanuit Nutreco ontwikkeld Cloudwatch een schaalbaar HR datamodel waarin alle gegevens rondom de medewerker gecombineerd en up-to-date beschikbaar zijn. Data rondom Employee Headcount, Performance Management, maar ook Compensation & Benefits en Talent & Succession; alles is centraal beschikbaar voor analyse. Naast ontwikkeling van een centraal HR datamodel levert Cloudwatch ook expertise op het gebied van design en reporting ten behoeve van de wereldwijde management reporting binnen Nutreco.

CUBIKS

PEOPLE ANALYTICS

CUBIKS

PEOPLE ANALYTICS

 

Cubiks brengt sociale wetenschap en HR bij elkaar met een indrukwekkend portfolio aan business psychologische instrumenten. Zowel voor selectie als ontwikkeling van talent biedt Cubiks oplossingen als persoonlijksheidsvragenlijsten, ability tests, feedbacktool en veel meer. De schat aan data rondom het talent van (toekomstige) medewerkers moet worden geanalyseerd, gevisualiseerd en gepresenteerd aan de vele opdrachtgevers van Cubiks. Dit is waar Cloudwatch de offering van Cubiks compleet maakt met behulp van Power BI technologie. Samen met consultants en IT-professionals van Cubiks ontwikkeld Cloudwatch data-oplossingen waarin testresultaten gecombineerd worden met data van de opdrachtgevers van Cubiks om te komen tot inzichten die echte impact hebben.

Jan de Nul

HR IMPLEMENTATIES

Jan de Nul

HR IMPLEMENTATIES

Dankzij de gedrevenheid en betrokkenheid van zijn werknemers en de hypermoderne vloot is de groep marktleider in bagger- en maritieme werken, alsook in gespecialiseerde diensten voor de offshore markt van olie, gas en hernieuwbare energie. Het aantrekken en ontwikkelen van schaars engineering talent is van essentieel belang voor Jan de Nul Group. Als talent platform heeft Jan de Nul gekozen voor de HCM suite van Cornerstone OnDemand. Cloudwatch verzorgt voor de implementatie en gebruikersondersteuning van Conerstone onDemand modules Core en LMS. Aan de hand van workshops en wekelijkse begeleidende sessies heeft Cloudwatch het project binnen de geplande 5 maanden naar een succesvolle go-live geleid. Een unieke uitdaging omdat een groot deel van het personeel van Jan de Nul werkzaam is op schepen waarop geen, of vaak zwaar beperkt internet beschikbaar is. Door het implementeren van de Offline Network Player kan Jan de Nul nu ook online training blijven aan bieden aan hun personeel wanneer er geen internet is en kunnen ze traffic naar het internet controleren wanneer er beperkte bandbreedte voorhanden is. Een stuk HRTech maatwerk waar we trots op zijn.

Sociale Verzekeringsbank

PEOPLE ANALYTICS

Sociale Verzekeringsbank

PEOPLE ANALYTICS

 

De HR organisatie van de Sociale Verzekeringsbank heeft de expliciete ambitie om meer ‘data driven HR’ te bedrijven. Cloudwatch levert SVB dan ook in de vorm van een HR Analytics Pilot expertise en oplossingen op het gebied van HR Analytics. Door deze oplossingen met een overzichtelijke groep gebruikers te testen leert de organisatie snel en wordt duidelijk of, en ik welk tempo HR Analytics naar de rest van de organisatie uitgerold gaan worden. Management reporting vanuit HR gaat niet meer via zware Excel-sheets die veel tijd vragen en weinig aandacht van het management krijgen, maar via intuïtieve data visuals en dashboards. Alles wat Cloudwatch SVB levert is ontwikkeld met Microsoft Power BI

LTP Business Psychologists

PEOPLE ANALYTICS

LTP Business Psychologists

PEOPLE ANALYTICS

 

LTP Business Psychologists is een van de meest vooraanstaande psychologische adviesbureaus van Nederland. Al 90 jaar leggen zij de nadruk op innovatie en kwaliteit in assessments en ontwikkeling. LTP heeft een eigen innovatie (R&D) afdeling die nieuwe instrumenten en modellen ontwikkelt en voortdurend de kwaliteit van de instrumenten bewaakt. Ook op het gebied van data science & analytics heeft LTP veel expertise te bieden. Daar waar analytics naar een technische oplossing moet worden gebracht werkt LTP samen met Cloudwatch voor het ontwikkelen van data-infrastrafstructuur, datamodellering & visualisaties.

De Heus

HR IMPLEMENTATIES

De Heus

HR IMPLEMENTATIES

Koninklijke De Heus is een internationaal opererende onderneming die zich richt op de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de oprichting in 1911 is de onderneming van een klein regionaal bedrijf doorgegroeid naar één van de grootste spelers in de Nederlandse mengvoederindustrie. Bevlogen en betrokken medewerkers zijn van doorslaggevend belang om de ambities van De Heus waar te maken. Als talent platform heeft De Heus gekozen voor de HCM suite van Cornerstone OnDemand. Cloudwatch verzorgt voor de implementatie en gebruikersondersteuning van Conerstone onDemand modules Core en LMS & Performance. Aan de hand van workshops en wekelijkse begeleidende sessies heeft Cloudwatch het project binnen de geplande tijd in productie gebracht en assisteert de Heus bij verdere internationale uitrol en gebruikersadoptie.

CSU

HR CONSULTING

CSU

HR CONSULTING

oh3frh3fh

Delta Lloyd

HR IMPLEMENTATIES

Delta Lloyd

HR IMPLEMENTATIES

 

 

 

Delta Lloyd levert oplossingen op het gebied van verzekeringen, pensioenen, beleggen en bankieren voor zakelijke en particuliere klanten. Als Learning Management platform heeft Delta Lloyd gekozen voor de HCM suite van Cornerstone OnDemand. Cloudwatch verzorgt voor de implementatie en gebruikersondersteuning van Conerstone onDemand.

CEVA Logistics

HR IMPLEMENTATIES

CEVA Logistics

HR IMPLEMENTATIES

To be described

Dorel Juvenile Int.

PEOPLE ANALYTICS

Dorel Juvenile Int.

PEOPLE ANALYTICS

 

Het portfolio van Dorel Juvenile bestaat uit sterke, wereldwijd bekende merken zoals Maxi-Cosi, Quinny, Safety 1st en Tiny Love, aangevuld met regionaal bekende merken. Deze zijn samen in meer dan 100 landen verkrijgbaar. Momenteel werken er 7,500 mensen bij Dorel Juvenile, verdeeld over 25 landen. Juist deze internationale foodprint maakt dat de HR organisatie van Dorel behoefte heeft aan geüniformeerde data & rapportages op het gebied van Employee Headcount, Recruitment, Employee Engagement, maar ook over gebudgetteerde bezetting & actuele salariskosten. Met name dit laatste is complex omdat er internationaal in meerdere valuta’s ingekocht en betaal wordt. Hiervoor heeft Cloudwatch een aantal geavanceerde reporting oplossingen ontwikkeld gebruik makende van Microsoft Power BI.

Friesland Campina

HR IMPLEMENTATIES

Friesland Campina

HR IMPLEMENTATIES

FrieslandCampina is een wereldspeler op het gebied van zuivel-gebaseerde dranken, kindervoeding, kaas en toetjes. Ruim 22.000 professionals werken vanuit 32 landen aan productie en export van zuivelproducten, in veel gevallen vanuit Nederland, over de hele wereld.

Een schaalbaar, kandidaat-gericht recruitmentproces is essentieel voor de organisatie om wereldwijd talent aan te trekken en aan de organisatie te binden. Om proces en recruitmentmarketingdoelen goed in te vullen is het team van Talent Acquisition professionals eind 2015 op zoek gegaan naar een passende recruitmentapplicatie.

Cloudwatch heeft FrieslandCampina geholpen Talent Acquisition User Stories op te stellen om hiermee gestructureerd naar een lijst van beschikbare applicaties te kijken. Op basis hiervan heeft FrieslandCampina de keuze laten vallen op iCIMS. Na aankoop heeft Cloudwatch ondersteund bij de implementatie en configuratie van het systeem.

Talpa Holding

PEOPLE ANALYTICS

Talpa Holding

PEOPLE ANALYTICS

Talpa Holding is een groep mediabedrijven wereldwijd actief op het gebied van ontwikkeling van mediaformats, het leveren van media producties en het wereldwijd uitrollen van licenties over deze mediaconcepten. Mediacontent is altijd leidend, maar de groep bevat vele verschillende activiteiten in verschillende werkmaatschappijen.

Bij zowel HR als directieleden verantwoordelijk voor producties bestond de behoefte om meer grip te krijgen op personeel-gerelateerde inzichten als hoeveel mensen werken, hoe lang en binnen bepaalde bedrijfsonderdelen? Onder welke contractvormen en arbeidsvoorwaarden?

Cloudwatch heeft voor Talpa een Dashboard ontwikkeld waarin een set door Talpa gedefinieerde metrics rondom het medewerkersbestand worden weergegeven voor gebruikers binnen het dagelijks bestuur.

Action

HR CONSULTING

Action

HR CONSULTING

 

Wie kent Action niet… Niet alleen Nederlanders zijn klant, deze ongelooflijk snelgroeiende, internationale non-food discounter opereert inmiddels in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en Polen. Het snel kunnen aantrekken van nieuwe medewerkers in hoge volumes is een kernproces voor Action. Hiervoor is een recruitmentsysteem dan enorme aantallen & verschillende talen aankan essentieel. Het recruitment team van Action heeft Cloudwatch gevraagd een objectieve uitvraag van de markt te doen en verschillende systemen op gedetailleerde requirements met elkaar te vergelijken en de organisatie van een advies te voorzien over welke applicatie het beste bij Action past.

ASML

HR IMPLEMENTATIES

ASML

HR IMPLEMENTATIES

 

Een absolute parel van het Nederlandse bedrijfsleven. ASML maakt een van de weinige bedrijven ter wereld machines waarmee chips kunnen worden gemaakt. Grote, buitengewoon ingewikkelde apparaten die meer dan honderd miljoen euro per stuk kosten. ASML levert deze machines aan grote chipmakers als Samsung en Intel. Uiteindelijk belanden chips die zijn gemaakt met machines van ASML in smartphones en computers, maar ook in auto’s, vliegtuigen en huishoudelijke apparaten die dagelijks worden gebruikt door mensen overal ter wereld. Het wereldwijd aantrekken en ontwikkelen absoluut toptalent is van onschatbaar belang voor ASML. Om alle Talent Management processen en content van de hoogst mogelijke kwaliteit te laten zijn maakt ASML gebruik van HRTech services van Cloudwatch.

PwC

SUPPORT SERVICES

PwC

SUPPORT SERVICES

PwC is een van de grootste accountancy & belastingadvieskantoren ter wereld. Recruitment is een kritische activiteit voor PwC, omdat de markt voor het beste fiscale, accountancy, en consulting talent zeer competitief is.

Voor haar recruitmentactiviteiten maakt PwC Nederland gebruik van de applicatie Talentlink van Lumesse. Het intensieve gebruik van dit systeem door recruiters levert in de regel de nodige (systeem) vragen en verzoeken tot aanpassing op.

PwC recruitment onderkend dat dit geen kerncompetentie van recruiters is en heeft ervoor gekozen het hele applicatiebeheer, inclusief een 2e-lijns helpdesk voor Talentlink te beleggen bij Cloudwatch.

Met deze supportdienstverlening van Cloudwatch kan het recruitmentteam van PwC altijd rekenen op snelle ondersteuning, (technische) kennis van het systeem en kunnen recruiters zicht richten op het kernactiviteiten; het aantrekken van het beste nieuwe talent voor de organisatie.

Booking.com

HR CONSULTING

Booking.com

HR CONSULTING

Booking.com B.V., een dochteronderneming van de Priceline Group bezit en beheert Booking.com™, wereldleider in online reserveringen van accommodaties. Er worden iedere dag meer dan 1.000.000 kamernachten gereserveerd via Booking.com. De website en apps van Booking.com trekken bezoekers van over de hele wereld, zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

Gedreven door exponentiele groei wereldwijd en een niet aflatende behoefte aan customer services medewerkers met verschillende taalvaardigheden is recruitment een bedrijfskritisch proces voor Booking.com. Booking.com heeft Cloudwatch gevraagd een (LEAN) analyse uit te voeren op het wereldwijde recruitmentproces en te adviseren waar zowel dit proces, als het gebruikte systeem (Oracle/Taleo) geoptimaliseerd moesten worden.

HEINEKEN

HR IMPLEMENTATIES

HEINEKEN

HR IMPLEMENTATIES

 

Heineken is een van de bekendste Nederlandse multinationals actief in de bier- en drankensector en is actief in meer dan 178 landen. Met een totaal biervolume van meer dan 200 miljoen hectoliter behoort Heineken tot de grootste brouwerijen van de wereld. Heinekens hoofdkantoor is als Nederlandse organisatie gevestigd in Amsterdam centrum.

Heinekens HR organisatie heeft Lumesse ETWeb geïmplementeerd en in 2013 waren er twee grote redenen om een upgarde van hun Talent Management applicatie. Het beleid met betrekking tot hun Compensation & Benefits en hun Performance Management process was sterk gewijzigd en er was nieuwe functionaliteit beschikbaar binnen Lumesse. Heineken worstelde met de vertaling van functionele wensen en eisen naar een concrete realisatie.

Cloudwatch is verantwoordelijk geweest voor de functionele vertaling en de operationele realisatie. Door de inhoudelijke expertise, opgedaan als partner van Lumesse, en het operationele pragmatisme konden we Heineken functioneel en project matig ondersteunen.

Brand Loyalty Int.

Brand Loyalty Int.

PON Holding

SUPPORT SERVICES

PON Holding

SUPPORT SERVICES

Tata Steel

HR CONSULTING

Tata Steel

HR CONSULTING

Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Het bedrijf is het op vijf na grootste staalconcern ter wereld. Tata Steel wil verantwoord staal maken. Dat is alleen mogelijk vanuit een gezonde balans tussen de belangen voor mens, milieu, omgeving en het bedrijf. Hiervoor is een geïntegreerd recruitmentsysteem essentieel. Het recruitment team van Tata heeft Cloudwatch gevraagd een objectieve uitvraag van de markt te doen en verschillende systemen op gedetailleerde technische requirements met elkaar te vergelijken en de organisatie van een advies te voorzien over welke applicatie het beste bij Tata past.

ONZE DIENSTEN

HR CONSULTING

HR IMPLEMENTATIES

SUPPORT SERVICES

People Analytics